– Keramičke pločice –
MARAZZI
Marazzi. Vaš prostor.
Lepota, emocija, iskustvo, inovacija.

       Istorija neprekidnog istraživanja i eksperimentisanja, istorija keramičke industrije čije je najvažnije stranice ispisao Marazzi – prva saradnja sa svetom dizajna, revolucionarni patent monokoture (“procesa jednog pečenja”), prvi veliki fomat, prvi tehnički proizvod –  istorija najboljeg na svetu sa oznakom “Made in Italy”. Više od 100 sjajnih kolekcija koje odgovaraju svim zahtevima savremenog stanovanja i svim stilovima – klasičnom, dizajnerskom, nordijskom, romantičnom, urbanom – i svakom projektnom zahtevu.

 

Istorija & dizajn

       1935. Izgradnja prve fabrike Marazzi – privremena struktura koju su nosili paralelno postavljeni nosači napravljeni od topole. Proizvodnja zidnih, ručno dekorisanih pločica. Marazzi-jev focus na nova, originalna rešenja već ranih pedesetih donosi prvo partnerstvo industrije keramike i sveta dizajna: Gio’ Ponti i Alberto Rosselli potpisuju 1960. godine pločicu sa 4 ugla i 4 krive linije zvanu „Trienale“.

       To je početak dijaloga koji po prvi put dovodi u vezu itraživanje u oblasti keramike u Marazzi-jevim laboratorijama i Centro Style sa top imenima iz oblasti mode, dizajna i arhitekture što dovodi do stvaranja novih proizvoda i nove interpretacije keramike. Danas Centro Style Marazzi nastavlja da sarađuje sa najvećim imenima u dizajnu i prevodi trendove unutrašnjeg dizajna u jedinstvenu i ekskluzivnu keramiku cenjenu u čitavom svetu.

Za više informacija posetite sajt: www.marazzi.it

– Idejna rešenja –